ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

понеделник, 25 юни 2012 г.

Законите на живота – 2



7. Закон за привличането
Животът винаги ни отговаря с възможности и оправдава нашите очаквания. Ние получаваме онова, което очакваме. Мислите, за които отделяме от времето си, действат като магнит, привличайки в живота ни съответстващи събития. Това, на което разчиташ, го придобиваш.
Аристотел

8. Закон за подобието
. Подобното привлича подобно. В живота ни няма случайности и съвпадения. В живота си привличаме онова, което съответства на нашите намерения, очаквания и мисли. Бъдете внимателни към своите мисли - те са начало на постъпките.
Лао Цзи

9. Закон на огледалото
Светът около нас работи като голямо огледало. Достатъчно е да се огледаме и да се вгледаме в това, което става около нас, за да разберем от какво трябва да се учим и върху какво да работим. Светът сам по себе си не носи нито лошо, нито добро. Той е безразличен към човека. Всичко, което става около нас е само отражение на нашите собствени мисли, чувства и постъпки.

10. Закон за приемането
Не ни е дадено да знаем какво в живота ни е правилно, и какво - не, нито кой път е верния, и кой – не. Това, до колко сме способни да се доверяваме на живота , определя нашата увереност в утрешния ден. Каквото очакваме, това и получаваме. Ако живеем с увереността, че всичко е за добро, наистина така и става. Успехът идва не от грижата за проблемите, а от благоприятното им решаване. Нещата се подреждат по най-добрия начин за тези, които всеки път извличат полза от всяка създала се ситуация.
Джон Ууд Кемпбъл

11. Закон за искането
Ако нищо не искаме от живота, нищо няма да получим. Искайте, и ще ви се даде. Нашето искане привлича съответстващата реалност. Наистина, в началото ще се наложи да уточните своите истински желания. В центъра на Вашето същество има отговор: Вие знаете какво и защо искате…
Лао - Цзи

12. Закон за ограничеността
Не е възможно всичко да се предвиди. Всеки от нас вижда и чува онова, което е способен да види и види, разбере и приеме. Нашите възприятия зависят от вътрешните ни ограничения. При всичкото си желание, ние не можем да контролираме всичко, което се случва в живота ни. Трябва, обаче, да помним, че веднъж случилото се събитие е случайност, двукратно повторилото се е съвпадение, а трикратно станалото , вече е закономерност. Ако една ситуация постоянно се повтаря, трябва да разберем, на като ни учи и да усвоим уроците.

13. Закон за промените
Не е възможно да променим живота си, без да предприемем нищо за това. Ако искаме промени, трябва да поемем отговорност за всичко, случващо се в живота ни, да станем кормчия на съдбата си и да изберем необходимото направление. Когато човек не знае, към кой пристан да държи курс, нито един вятър няма да е попътен за него.
Сенека

(следва)

Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics