ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

вторник, 10 април 2012 г.

Най-големите загадки на ХХ век – I I част

1928 година



В езерото Vedlozero, близо до село Шукнаволок, паднал неизвестен цилиндричен обект. След време местните жители започнали да срещат едроглаво същество, което при опасност се скривало в езерото.

1933 година


Езеро Лох-Нес получило първото документално свидетелство за това, че е обитавано от неизвестно същество. Разкази за голямо чудовище с дълга шия и малка глава съществуват още от времето на римските завоевания, но и до ден днешен не е възможно да се обясни, опровергае или отхвърли хипотезата за съществуването на Неси.

1943 година


През октомври 1943 година в САЩ се появила легендата за експеримента „Филаделфия“. Според нея военните провеждали експеримент за проверка на идеята на Тесла за телепортация, и на Айнщайн - за единната теория на полето. Под действие на електромагнитно поле ескадреният миноносец „Елдридж“ изчезнал с целия си екип, а след това бил намерен на много километри разстояние от мястото на провеждане на експеримента, с частично загинал екипаж. В интерес на истината има и версия за станалото: провеждали се експерименти за размагнетизиране на кораби, което можело да ги направи невидими за магнитните мини, а вследствие на такъв сценарии може да се появят подобни ефекти.

1945 година


Над австралийския щат Куинсленд масово се спускат НЛО.


1945 година


В края на войната изчезват лидерите на Третия райх( Борман, Мюлер и някои други). Съдбата им остава неизвестна, а останките им не са намерени, като само са правени някои опити за мистификация. Има версия, че са избягали в Латинска Америка.

1945 година


Цели шест самолети изчезват в района на Бермудския триъгълник на 5 декември

1947 година


Годината е известна с многото катастрофи на НЛО над територията на САЩ: 7 юли - в Магдалена; 22 юли – в Розуел(Ню Мексико) се разбили летящи чинии и били намерени телата на извънземни същества. Засекретяването на тези факти от правителството, довело до разпространение на редица версии за случилото се.

1952 година


12 — 26 юли множество НЛО са наблюдавани в небето над Вашингтон и окръг Колумбия.Плъзнали редица страшни слухове, но никой не успял да обясни ставащото.

1955 година


През нощта на 28 срещу 29 октомври в Северния залив(Севастопол) се чул взрив под дъното на бойния кораб „Новорусийск“. Той бил унищожен и заедно с него загинали 608 войници и офицери. Естеството на експлозията, не може да бъде установено.

1956 година



Изтребител от британска авиобаза бил подложен на 20 минути преследване от НЛО. По-късно апаратът просто се разтворил във въздуха.


1958 година


На 14 декември на страниците на вестник «Младежта на Якутия» се появило съобщение за „ Лабинкирския дявол“. Така местните жители наричат тъмно-сивото чудовище, много агресивно и с гигантска паст, което живее езеро Лабинкир. Говорят, че било много опасно и можело да излиза на сушата. За размерите му може да се съди по това, че разстоянието между очите на чудовището се определя като широчина на сал от 10 дървета….

1963 година


Около бреговете на Пуерто-Рико се провеждали маневри на военноморските сили на САЩ. По същото време бил забелязан много бързоподвижен обект. Поразявала скоростта му 0 280км/ч.


1963 година



На 22.10.1963 година в Далас бил застрелян Джон Кенеди - тридесет и петия президент на САЩ. Скоро след това бил хванат и обвинен в убийство ЛИ Харви Освалд. Но и днес събитията мотивите и действията от този ден предизвикват повече въпроси, отколкото отговори дават.


1967 година


Роджър Патерсън успява да заснеме на лента самка на „Голямата стъпка“ в долината на Блъф Крийк.
(Следва)

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics