ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

събота, 7 април 2012 г.

За хората със син цвят на кожата

На всички е известно, че същедтвуват хора-албиноси, но е малко известно, че са регистрирани и хора със син цвят на кожата. Един от тях се оказва Пол Карасон от Америка.



Неговата синевина се е появила в резултат на продължителна употреба на разтвор от сребро. Защо? Това било нещо като лекарство.Цветът му се променял толкова постепенно, че дори самият Пол Карасон не го забелязал, а да не говорим за близките му.



Всъщност продължителнаото прилагане на сребро може да доведе до летален изход, но правилното дозиране не убило мъжа, а даже го направила неуязвим към инфекции от различен характер.Трябва да се знае, че е много опасно да се правят подобни експерименти!



Существуват и по-загадъчни случаи на синя кожа при хората. Това се отнася за семейство Фугейт, където синевината се е предавала от поколение на пооление.



Те живели през вече далечния XIX век. По научному това явление се нарича метахемоглобинемия. Може да възникне като следствие от употреба на наркотични вещества, или в резултат на онаследяване на някакъв рецесивен ген.



Мартин Фугейт дошъл в Америка, в щата Кентъки, където срещнал и се оженил за Елизабет Смит, като и двамата били със син цвят на кожата. Дали това е станало по причина на тяхната уникалност, историята мълчи. В резултат от брака им се родили седем деца, от които четири били със същия син цвят на кожата…


Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics