ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

петък, 10 февруари 2012 г.

Дом - компютърна мишка

За тези, на които никога не им се стои на едно място




Компютърната мишка е един от онези предмети, които ползваме буквално всеки ден. Може да забравим да си измием зъбите, да забравим да хапнем или да отпочинем, но мишката ползваме ден след ден….

Сега, обаче мишката може да се ползва не само за работа с компютъра , но в нея може и да се живее… Това не е фантастичен сюжет от типа на филма „Скъпа, смалих децата“, а напълно реална архитектурна новина. Международната дизайнерска група Architecture and Vision е създала прототип на неголям жилищен дом във вид на компютърна мишка.



Разбира се, въобще не може да се каже, че това е пълноценен жилищен дом. По размер прилича повече на малка вили или на квартира в общежитие, но в нея има всичко, което е необходимо за живот – легло, неголяма кухня, тоалетна, пък даже и душ. Всъщност в случая е важен не размера или онова, с което е направено обзавеждането, а голямата мобилност на този дом ! Той е компактен и тежи само няколко тона. Което дава възможност с помощта на прицеп да бъде преместван от място на място, в зависимост от желанието и възможностите на притежателя му.



Съгласете се, че „подвижна“ вила е много по-добре от обикновена вила, която не е вече завинаги свързана с река, море, или гора. Може да я постави човек там, където му душа иска! В случай че съседите са неприятни, комарите - досадни, а времето – лошо, веднага къщичката може да бъде преместена…та ако ще новото и място да е Тибет или Антарктида.



За сега този дом с форма на компютърна мишка съществува само в един екземпляр и през миналото лято е бил оставен за оглед на един площад във Венеция, създателите му се надяват, че в близко бъдеще доста такива ще станат притежание на повече или по-малко обезпечени семейства…



Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics