ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

сряда, 29 февруари 2012 г.

Неизвестното измерение

В старинните летописи и средновековните хроники са описани случаи, в които човек, за време „едно мигване на окото“, сякаш се разтваря във въздуха и изчезва от пред очите на очевидците. Историците никога не са вземали това на сериозно, но подобни неща се случват и в наши дни.
Ежегодно в целия свят изчезват хиляди хора и традиционно се смята, че по-голяма част от тях са жертва на неразкрити престъпления. Наистина, през ХХ век се е появила хипотеза, че може би земляните са похитени от извънземните и ако се замислим, вероятно ще стигнем до извода, че може да става въпрос и за едното, и за другото. Само че има и случаи, при които човек изчезва , а свидетелите разказват, как буквално се е „изпарил“, докато са мигнали с очи….
За пръв път за такъв загадъчен случай се споменава в Древна Гърция, и то - от Платон. В разгара на сражение един от войните, който бил пронизан от стрела, изведнъж се разтопил във въздуха. На мястото, където бил преди секунди, останали да лежат неговото оръжие, щита, и даже самата стрела.

На Изток, особено в Индия и Тибет, внезапни изчезвания на хора са се случвали много често. Никой не виждал нищо необичайно и го обяснявали с това, което сега се нарича телепортация – преместване на човека за един миг от едно място на друго, с помощта на особена психотехника. За такива хора просто са казвали, че са „отлетели в друг свят“. Подобни случаи се срещат и в средновековните хроники, но те са само споменати но през XVIII век са ги описвали много детайлно. По това време в Англия се вдигнал много шум за безследното изчезване на бившия моряк Оуен Парфит. Той цял живот плавал по света, и се върнал почти парализиран. От тогава по цял ден прекарвал в шезлонг на терасата на къщата на своята сестра, и разказвал на всеки, имащ търпение да слуша, своите приключения. На 7 юни 1763 година, привечер, Порфит (както обикновено) седял пред къщата и гледал работниците, събиращи сено в съседната ферма. Задала се буря и сестра му тръгнала при съседката, за да потърси помощ, тъй като сама не можела да внесе люлеещия се стол с брат си. Инвалидът и казал да не бърза, че нищо няма да му стане, ако се понамокри.Двете жени, които вече били дошли на близо и добре виждали инвалида в неговия стол, поговорили малко, и когато започнало да пръска, се изкачили на терасата, но там нямало никой… Само люлеещият се стол си бил на място, и върху него бил шинела на бившия моряк. Помислили си, че по някакъв начин сам е преминал през прага, но в къщи не го открили. Работниците от съседната ферма също нищо не били видели. Колкото и да го търсили, всичко останало без резултат…
Подобен случай има в Германия през 1809 година. Британският дипломат Бенджамин Бетхард се връщал в къщи след изпълнение на важна задача. По пътя, заедно с приятеля си, се спрели в да вечерят в кръчмата в село Перелберг. Хапнали и тръгнали към каретата, но преди да седне в нея, дипломатът решил да огледа конете, Пред очите на приятеля си той просто се изпарил във въздуха в момента, когато погалил едно от животните. Приятелят му толкова се изумил, че загубил дар-слово. Когато дошъл на себе си, повикал на помощ хората от кръчмата, но колкото и да търсили изчезналия дипломат, всичко останало напразно.
През 1867 тайнствено изчезване станало пред очите на доктор Бонвилен – един заслужаващ доверие свидетел. Съседът му Люсиен Бусие отишъл да се посъветва с него във връзка със здравето и, и докторът му казал, да се съблече и да легне на кушетката. Самият той се отдалечил за секунди, за да вземе нещо от масата, а когато се върнал, пациентът вече го нямало. Само дрехите му били на съседния стол… Бонвилен веднага изтичал до жилището му, но там нямало никого. Полицията, на която лекарят съобщил на следващия ден, също не го открила. И до сега си остава загадка, къде може да се дянал голя мъж….
Най-известният случай на внезапно изчезване е станал в Америка през 1880 година, в покрайнините на града Gallatin, Тенеси, във фермата на Дейвид Ланг . След като измила съдовете след обяда, жена му Ема и той излезли от къщи. Жената се приближила към играещите на двора деца, а той се отправил към конете, пасящи на поляната пред дома им. Минал – не минал десетина метра, Ланг видял идваща към тях двуколка, в която пътувал приятелят му , съдия Огест Пег, заедно със зет си. Цялото семейство видяло съдията и всички много се зарадвали и започнали да му махат, а стопанинът също помахал и се върнал на сред-път, за да посрещне гостите. Но след няколко метра, пред очите на петима свидетели, фермерът изведнъж се разтворил във въздуха. Жена му изкрещяла, защото помислила, че мъжът и е попаднал в някаква яма. Всички заедно обикаляли поляната, за да търсят Дейвид, но не намерили нито яма, нито някаква следа от него. Нямало резултат и от търсенето на съседите и съгражданите му.
Във връзка с тези и подобни случаи има много версии, но нито една от тях не обяснява задоволително онова, което се е случило….


Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics