ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

неделя, 15 януари 2012 г.

Шокиращите растения на планетата

Флората в света е много разнообразна, което всъщност и радва хората. Но има и растения, които са в състояние да ни шокират със своя външен вид, пък даже и с „поведението“ си…. Те направо поразяват въображението!



Едно от тях се нарича Раффлезия (Rafflesia). Доста често на тропическите лиани се наблюдават гигантски цветове. Това съвсем не означава, че лианите са цъфнали! Просто се вижда растението Раффлезия, което паразитира върху тях. Самият паразит се намира вътре в лианите, а цветовете му са на чист въздух. Това е така, за да се привличат насекомите за опрашване. Оцветяването на цветовете, както и техния мирис, е точно като този на развалено месо.



Това растение пък се нарича Бенгалски фикус (Ficus benghalensis). Всъщност, това е дърво, на което израстват много дълги и тежки клони. Във връзка с това, дървото само прави под тези клони подпорки. Появяват се издънки, които постепенно достигат земята, а после се вкореняват. Такъв фикус лесно може да бъде объркан с малка горичка.



Карнегия гигантска (Carnegiea gigantea), също се оказва шокиращо растение. То се отнася към семейство Кактусови. Тези удивителни растения израстват до 14 метра на дължина, а диаметърът им може да достигне повече от 3 метра. Този гигантски кактус живее повече от 150 години.



Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics