ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

понеделник, 9 януари 2012 г.

Загадките на шумерската цивилизация

Шумерската цивилизация е най-древната на нашата планета, и възникнала през втората половина на четвърто хилядолетие, сякаш от нищото. По обичаи и език този народ бил чужд на семитските племена, които заселили Северна Месопотамия малко по-късно. Расовата принадлежност на древните шумери и до сега не е определена.
Историята на шумерите е загадъчна и удивителна. Тяхната култура е подарила на човечеството писменост, грънчарското колело, възможност за обработка на металите, както и колелото. Непонятно как тези хора са имали знания, които съвсем скоро са станали известни на науката. След себе си са оставили такова количество загадки и тайни, и по право заемат едва ли не първо място сред удивителните събития в нашия живот.




С какво древните шумери изненадват съвременните учени
След разшифроване на на шумерските ръкописи, по-точно на техния клинопис, учените били направо в шок. Най-напред за това, че шумерите използвали троична система за изчисление. За да е справедливо трябва да се каже, че у никой до последно време не възникнала необходимост да я използва, а изключение на съвременните технологии при направата на електронно-изчислителни машини. Освен това те са знаели и са прилагали принципа на златното сечение , знаели са числата на Фибоначи, притежавали са знания на съвременно ниво по химия, фитотерапия и астрономия. По тяхно сведение, преди 4 хиляди години станала „небесна битка“ - катастрофа, която изменила целия вид на Слънчевата система, и в частност - изменила наклона на осите на няколко планети, което се потвърждава от последните научни данни.
При тях било развити държавното устройство - имали съдебни заседатели, демократически органи на управление, съставени въз основа на избори, а всеки древен шумер имал защитени права. Добре е да се знае, че от такова нещо в Древна Гърция и Рим не е имало и помен.
Точно в Шумер са б били направени и изпечени първите тухли от кирпич, от които са издигнати многоетажни дворци и храмове. За техните мини и до сега се спори - защо им е било нужно толкова много злато и къде се е използвало. Шахтите им били дълбоки до 20 метра и преди повече от 100000 години било добивано злато по промишлени начини.




Космогонията на шумерите

Само шумерската митология хвърля някаква светлина на това, къде се е дявало златото и за какво е било нужно през каменната ера.
Съгласно тяхната космогония около Слънцето са се въртели 12 планети . Толкова са и известните в съвременната наука, макар че Плутон е бил открит едва през 1930 година, и още една, непозната за нас планета, въртяща се по елипсовидна орбита между Марс и Юпитер. Името и е Нибиру, което означава „пресичаща планета“. Била е наречена така, тъй като орбитата й е силно разтегната и веднъж на 3600 години преминава през цялата Слънчева система. Според твърдението на шумерите, именно от там са дошли на Земята анунаки. В Библията се споменава за тях, но там са наречени нифилим“ („слезли от небесата“). Те са „взимали за съпруги земните жени и даже нещо повече - оставяли са потомство.

Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics