ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

сряда, 2 ноември 2011 г.

Японците са изобретили НЛО



Безпилотните летателни апарати, които създават инженерите в много страни в света, като цяло си приличат. Най-често представляват миниатюрни самолети, понякога са много дребни въртолети, а в редки случаи напомнят птици или насекоми. Но щом се отдалечат от шаблона, те създават нещо изключително необичайно.
Инженери от японското министерство на отбраната са представили на специално свикана пресконференция сферичен безпилотен летателен апарат. Той представлява ажурна топка от пластмаса, с диаметър 42 см. Може да излита вертикално, много бързо се премества във въздуха и отлично маневрира. Освен това, ако се натъкне на препятствие, топката бързо възстановява ориентацията си в пространството и продължава своето движение. Интересното е, че при такава маневреност , във вътрешността на безпилотния апарат е монтирано само едно витло , а на „силните” ръбове на топката - ротационни механизми, които насочват въздуха в необходимата посока.
Направен е видеозапис, който демонстрира впечатляващ полет в закрито пространство, над главите на журналистите. Освен това летящото кълбо може да се придвижва и по земята претъркаляйки се, като заснема обкръжаващата обстановка с вградена камера и предава заснетото на оператор.
От техническите подробности се съобщава, че теглото на летателния апарат е 350 грама, времето на полет - 8 минути, а скоростта на придвижване - 60 км/ ч. Стойността на призводството му е 1400 долара.
Сухите технически данни за съжаление не изглеждат много впечатляваши, за разлика от видеото с демонстрационния полет. Топката напомня НЛО, когато прави сложни виражи и застива неподвижно във въздуха. От този прототип може да се получи отличен разузнавач, помощник при спасителни операции или репортажна камера. Явно е, че бъдещето, нарисувано от фантастите, полека-лека става реалност....


Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics