ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

вторник, 1 ноември 2011 г.

Филипинци са хванали най-големия крокодил



Преди месец близо до филипинското село Консуелo бил хванат огромен крокодил, заподозрян в нападане на хора. За чест на жителите на селото, те не са убили опасното чудовище, а само са го пленили.
Гигантът, получил името Лолонг , принадлежи към гребенестите (морски) крокодили - най-едрите сред своите сродници. Известно е, че дължината на възрастните самци може рядко да превиши шест метра. Обичайно те са между 4 и 5,5 метра, но гигантът Лолонг, според съобщението на National Geographic, е дълъг 6,4 метра.



Биолозите твърдят, че крокодилите нападат хората, когато те грубо пречат в средата на обитание на огромните рептилии и възпрепятстват достъпа им до храна.
За сега указаните от филипинците размери не са потвърдени, но ако се окажат верни, това ще бъде върхът по скалата на измерване на екземпляри от този вид. Така твърди американския биолог Алън Вудвард, коментиращ залавянето на този огромен екземпляр. Още повече, в книгата на Гинес за най-гоям хванат жив и държан в плен крокодил се смята австралийски екземпляр (също морски крокодил), който е с дължина 5,48 метра.
Крокодилът бил уловен от селяните, тъй като в последно време в този район имало няколко случая на нападение на крокодили, при които загинали двама души. Наистина, дали точно този екземпляр е отговорен за неотдавнашните трагедии, за сега не може да се каже. Той е бил уловен от екип, ръководен от представители на властта, в рамките на проведена защитна акция на местното население.. По думите на филипинците, търсенето ще продължи. Ловците се надяват, че ще успеят да срещнат и по-големи екземпляри на гребенистия крокодил, макар че и Лолонг е очевиден претендент за световния рекорд, с теглото си от 1075 килограма...



Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics