ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

сряда, 19 октомври 2011 г.

Стадион на върха на вулкан

Хайде да си помислим: реално ли е, да се построи нещо на върха на огромен вулкан? Може би въпросът би звучал съвсем глупаво, ако не е било огласено решението на мексиканските архитекти, да издигнат на върха на купола на вулкана сграда, и то не каквато и да е, а съвсем пълноценен стадион!



Разбира се, дизайнерите са на ясно, че на настоящия и освен това потенциално действащ вулкан нищо няма да се построи, но да направят впечатляващ проект, който след това да изградят на някой наподобяващ вулкан хълм, никой не им забранява. Идеята принадлежи на специалистите от мексиканския клуб «Депортиво Гвадалахара» - архитект Daniel Pouzet и дизайнера Jean-Marie Massaud. За сега има съвсем малък достъп до съществуващата информация, но въпреки това е ясно, че проектът става изключително, изключително интересен.







За стадиона е нужна площ от 110 хиляди квадратни метра! Там ще има няколко магазина, десетки бюфети, ресторант, фризьорски салон и музей(най-вероятно със спортна насоченост), голяма детска площадка за 450 деца, огромен паркинг със 750 места, а също и потресаващ скейтборд парк.






Отделено е внимание не само на фътбола, а и на скейтборда, което не може да не радва лмадежите, които много го харесват. Освен това в проекта е предвиден ресторант с 3500 места, които, заедно с останалите възможности на проекта, ще дадат възможност стадиона да стане предпочитано място от жителите и гостите на града.





По материалаи на trendhunter.com

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics