ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

сряда, 5 октомври 2011 г.

Безтегловност на Земята?!?!...



През 2010 година в Алтай се състояла геодезическа експедиция и след като свършили работата си , учените тръгнали по обратния път. Връщането трябвало да отнеме няколко дни и при търсенето на място за лагер и нощувка, те се натъкнали на странни камъни, приличащи на намръщени лица. Решавайки малко да се отклонят от пътя си, се отправили в посока, където имало много такива камъни. Минавайки около километър, открили странно каменно струпване, приличащо на здравеняк. Малко по-нататък от него се откривала прекрасна гледка, която можело да бъде описана като каменен водопад . След като се полюбувала на това завладяващо красиво зрелище, Анжелика Ф. предложила, да и направят снимка на фона на тези камъни. Изкачвайки се до тях, тя решила да подскочи, за да бъде снимката по-интересна. Какво било учудването на всички, когато подскокът я издигнал на височина повече от два метра! Приземявайки се (малко зашенетена от станалото), тя забелязала, че стъпвайки на тези камъни, усещала необичайна лекота в движенията си.
Заинтересували се от феномена, всички участници в експедицията се изкачили на въпросните камъни и установили, че изпитват абсолютно същото както Анжелика. Ръководителят на експедицията предположил, че на това място се наблюдава някакъв гравитационен феномен, в резултат на който масата на тялото се намалява - т.е. силата на тежестта на тялото действа по-малко, отколкото на други места.
В екипировката на учените имало електронна везна. Експериментът не ги накарал да чакат. За да разберат какво става със силата нс тежестта, избрали неголям камък и го претеглили на достатъчно голямо разстояние от мястото на феномена и отчели 1264 грама. Когато пренесли везната на въпросното място, там вече се отчитли 693 грама. Повторили експеримента с различни предмети, но при всички случаи на мястото на феномена масата на телата се намалявала около два пъти. Освен това били проведени експерименти по скок на височина. Максимално достигнатата височина при скока била около 3 метра. За съжаление учените нямали необходимото оборудване, за да измерят скоростта на падане на телата от различна височина на мястото на феномена, в резултат на което би могло да се пресметне промяната на ускорението на свободното падане на мястото на това явление. Не е изключено някои древни цивилизации да са притежавали тайни за въздействие върху силата на тежестта и благодарение на тези знания са могли да изградят необичайно огромни сгради и паметници, каквито даже при съвременното ниво на техническия прогрес не би било възможно да се изградят.
Това удивително място, където теглото на телата се намалява почти 2 пъти, учените нанесли на карта, с надеждата да заинтересуват колегите-физици, занимаващи се с въпросите на гравитацията и силата на тежестта. Възможно е, изучаването на този феномен да даде тласък за принципно нов подход в различни области на науката....



Каменните лица, по пътя към мястото на феномена

Каменната скулптура, приличаща на юнак пред водопад от камъни

Скокът на Анжелика на височина повече от 2 метра, на мястото на феномена

Реклама

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics