ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

понеделник, 19 септември 2011 г.

Какво крият знаците на дъното на Аралско море


Загадъчните знаци били открити от хидролога Борис Смердов, койттто прррез 1991 година изучавал този участък от дъното на Аралско море с помощта на снимки от въздуха. В оркритите тайнствени символи ученият видял своеобразно послание за извънземните цивилизации. Вече са минали 20 години от тогава и са малко онези, които помнят каквото и да било за тези знаци. Освен това не е известна съдбата на по-нататъшните изследвания, ако такива наистина са правени.
Задачата на руския хидролог била, да се изяснят причините, поради които водата на Сърдаря спада, преди да се влее в Аралско море. Процесът бил наблюдаван от Научно-изследователския институт по хидрология в Казакстан и от там насочен Смердов към мястото на бъдещата находка.
Разглеждайки снимките на Аралско море от въздуха, изследователят успял да разгледа множество ясни и различни по форма фигури, които ту напомняли следи, оставени от кораб, ту грамадни следи и драскотини, а някои наподобявали очертанията на космически кораб. Дължината на намерените на дъното на Аралско море знаци била практически еднаква, с приблизителна големина от няколко километра. Ширината, обаче, на всяко изображение била индивидуална - от 2 до 50 метра.

Смердов стигнал до извода, че автори на невероятните знаци може да бъдат само извънземни цивилизации, тъй като , даже при използване на съвременните развити технологии, човек не би могъл да направи нещо подобно.
Ученият намерил потвърждение на своята теория в усториите, разказани от местните жители. Според тях капитаните на кораби стояли настрана от участъка с начертаните на дъното знаци, макар Аралско море на това място да имало безопстна за съдовете дълбочина от 15 метра. На мястото нямало никаква опасност за корабите.
Самият учен е скептично настроен към идеята за възобновяване на изследванията. Той твърди, че за тези 20 години на дъното на Аралско море не са правени никакви изследвания, нивото му катастрофално се е понижило и вече е невъзможно тайнствените знаци да бъдат намерени.
Научният свят се отнася скептично към изказването на Смердов и вече има приведени опровергаващи факти. В качеството на опровержение бил приведен пример с Каспийско море, дъното на което също е „нашарано” от подобни бразди. Вече е доказано, че това са следи от „хлъзгащите” се надолу ледници.
Разбира се, човечеството все-още не е в състояние да обясни всичко, което става на напата планета. Но преди да твърдим тезата за евентуално вмешателство на извънземни цивилизации, трябва да сме на ясно, дали не става дума за нещо, направено от майката – природа. И Аралско море тук да не е изключение....

Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics