ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

вторник, 13 септември 2011 г.

Пирамиди в Швеция?


Езически храм, сравним по значение със Стоунхендж е бил намерен на мястото на древно погребение в шведската провинция Сконе. Откритието е било направено от група археолози-любители. Първата находка станал гръцки фалически символ, направен преди около
3000 години.
Освен това на надгробните плочи са изсечени надписи на гръцки и финикийски, което означава присъствие там на търговци от Древна Гърция. По такъв начин мястото е имало не само култово, но и търговско значение. В хода на по-нататъшните изследвания с помощта на скенер била съставена карта на съоръженията, намиращи се под повърхността на земята.
Любопитното е, че някои от съоръженията напомнят пирамиди и съдейки по разположението, могат да служат като астрономически календар. Археолозите отбелязват, че всичко на това култово място е невероятно добре запазено, благодарение на меката почва, смесена с пясък.
Ръководителят на групата Боб Линд смята, че това място е "златна мина" и е възможно да е най-добре запазеното място от подобен род в света. Според него, мястото ще стане „магнит” за туристите в Скандинавия.
Проблемът е, че мястотото на разкопките е на територията на резерват, където всякакви археологически проучвания са забранени. Въпреки това ентусиастите се надяват, че ще успеят да получат от властите разрешение за провеждане на разкопки в бъдеще..


Източник: paranormal-news.ru

Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics