ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

неделя, 6 юни 2010 г.

Фараоните са летели на въртолети(продължение)

Внимателно и подробно изучил тайнствените йероглифи и след като се върнал, заявил на журналистите , че древните египтяни са изобразили боен въртолет с удивителна достоверност.

Ако се поровим в историческите данни ще видим, че Сет Първи се е прославил с това, че всички негови походи са завършвали с разширяване на границите на неговото царство, а летописите разказват, че всички врагове, дръзнали да навлязат в Египет , търпелио съкрушителни поражения. Дали тези победи не са се дължали не само на пълководческите умения на Сет, а и на факта, че на негова страна са се сражавали не само конница и пехота, а и бойна авиация?

Наистина, предположението за използване на авиация по времето на Сет Първи звучи несериозно. Но тогава как би трябвало да се отнесем към твърденията на някои сериозни учени, че древните египтяни са използвали за осветяване на храмовете и дворците електроенергия?!


Археолозите, откривайки погребалната камера на Тутанкамон били потресени не само от съкровищата на недокоснатата гробница, но и от прекрасните фрески, които я украсявали. Пълното отсъствие на следи от сажди върху ярките стенописи, поставило пред изследователите логичния въпрос: с какво са осветявали своето „работно място” древните майстори.

За това, че древните египтяни са могли да бъдат запознати с електрическото осветление, свидетелстват древни летописи и учени. Например свети Августин(354-450 гот н. е.) , в един от своите трудове описва удивителната лампа в храма на Изида, която не можели да загасят „нито вятър, нито вода”, а също и Плутарх, споменаващ за лампата, горяща пред храма на бог Амон-ра. Според думите на последния , жреците на храма твърдели, че тя не е гаснала от няколко столетия.

Всичко това са доказателства от по-късен етап. Съществуват ли материазлни свидетелства за това, че строителите на пирамидите са познавали електричеството?
В храма на богиня Хатор в град Дендер, бил открит странен барелеф. На него ясно се виждали фигури на хора, а редом с тях - гигантски колби, приличащи на съвременните лампи с нажежаема жичка. Вътре в „лампите” са изобразени „вълнисти змии”. Може би това е символичното изображение на нажежаемата жичка?

Острите крайща на змиите влизат в „цвета на лотоса”, обхващащ долния край на прозрачната колба като цокъл на лампа. Показан е и своеобразен кабел, съединяващ устройството със сандъче, наподобяващо разпределителна кутия. Известният специалист в областта на електротехниката Харн е изказал мисълта, че така наречените стълбове на Джед, на които се намират „прозрачните колби със змиите, много приличат на съвременните изолатори за виосоко напрежение. При това положение „змиите” трябва да изобразяват газово-светлинен разряд , под действието на високо напрежение скриващ се в листенцата на „цвета на лотоса”. Ученият успял да реконструира действащ модел на такъв генератор, даващ дъгов разряд, който се съпровожда с интензивно светене.

Значи не напразно в хрониките на всички народи Египет е наричан страна, съхранила мъдростта на изчезналите цивилизации, благодарение на което владетелите на страната - фараоните, са могли да летят на планери, а жреците да осветяват своите храмове с електрически лампи .


Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics