ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

четвъртък, 3 юни 2010 г.

Интересна новина! В Иран предлагат цветни пилета! (видео)


В Азия се развъждат разноцветни пилета. Селекционери изкуствено оцветяват неизлюпилите се пиленца след което от яйцата те излизат с ярки цветове: розово, зелено, оранжево, синьо , виолетово и червено. Тази информация е получена от чуждестранните медии.
Този цветен калейдоскоп е възможен благодарение на нетоксични веществ, които се вкарват в неизлюпеното яйце. Само че ярката окраска се запазва само през първите няколко седмици от живота на пилетата.


Новата тенденция вече са успели да разкритикуват в Кралското общество за защита на животните (RSPCA; Великобритания). Твърди се, че оцветителите не само може да навредят на домашните птици, но и да станат причина за разделяне на пиленцата на „цветни” и „не цветни”.
Трябва да се знае, че изкуственото оцветяване е разработено с цел да се следи тяхното придвижване. Прогнозира се, че цветните пилета ще привличат много повече купувачи, отколкото другите. В това е успял да се убеди и фотографа Десмонд Каванахи, на един от пазарите в Иран.





За пръв път този революционен способ е показан от собственик на ферма в американския щат Аляска, във фермата „Трипъл Д” , в местенцето Палмер. Най-ммного им се възхищават децата

Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics