ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

вторник, 11 май 2010 г.

Открита неизвестна картина на Рафаел

В музея на италианския град Модена е открита работа на Рафаел.
Дълго време се считало, че картината с размер 30х40 сантиметра е била създадена през XIX век. „Светото семейство” също е известна като „Перлата”.
Само че учените с помощта на съвременни методи са успели да установят, че автор на картината се явява Рафаел.


На платното е изобразена женска глава. Очевидно работата е била един от първите етюди на Рафаел при създаване на „Святото семейство”, или запазеният фрагмент е по-внушително по размер изображение на първия вариант на картината.
„Святото семейство” било замислено и започнато от Рафаел , но смъртта му през 152о година му попречила да завърши произведението. Завършил я един от най-талантливите ученици на Рафаел , Джулио Романо. Работата станала собственост на кардинал Ипполито д`Есте, който скоро я продал. Сега тя се пази в музея в Прадо. За себе си бил оставил само фрагментът, направен от самия Рафаел. В архивите на галерия д`Есте, където го намерили след повече от четири столетия.
По думите на изкуствоведа Марио Скалини , картината е реставрирана през XVII и XIX век и само съвременните технологии са позволили под следите от работата на „негодните мазачи” да се види работата на ръката на Рафаел. Сега картината се оценява на около 30 милиона евро, съобщава Lenta.ru.

Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics