ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

вторник, 18 май 2010 г.

Чували ли сте за Суринамската жаба?

Когато хората за пръв път видели, какво става със Суринамската жаба, не повярвали на очите си! Децата на жабата се появявали направо от гърба и. И не какви да е, а напълно оформени... И не едно и две, а няколко десетки.

Разбира се, появата на децата и от гърба на жабата, съвсем не е раждане в изтинския смисъл на думата. Хайвера и личинките и се развиват, както всички останали земноводни. Само че това става на необичайно място...
Веднага щом забата отлпжи яйцето, самецът го хваща и внимателно го поставя на гърба и, в специална клетка. Същото прави с всички останали яйца, като всяко е поставено в отделно отворче. За да се държат по- добре, даже ги притиска с гърдите си.
х
Може ли някой да го обвини, че не е добър баща?
Отворчетата, в които са поставени яйцата, стават все по-дълболо и придобиват шестстенна, наподобяваща на пчелна килийка форма. Едновременно с това повърхността на всяко зрънце хайвер изсъхва, образувайки полупрозрачен купол. . Под него отначало се развива заридиша, след това се появяват личинките-попови лъжички, които също се развиват и се превръщат в попови лъжички.Влагата там е достатъчна, а хранителни вещества получават от организма на майката, през стените на шестоъгълните отворчета.

Малките жабки повдигат куполчетата, оглеждат се в непознатия свят и напускат своите люлки, за да заживеят самостоятелно.

Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics