ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

четвъртък, 6 май 2010 г.

Тайната на араратската аномалия


Тази аномалия представлява образувание със странна форма, разположена на височина 4725 метра над морското ниво, с дължина 183 метра. Историята „Аномалиите на Арарат „ наброява не едно столетие. Но да се разкрие тайната на аномалията и до сега не е станало възможно.


В настоящето има 3 основни версии. Обясняващи произхода и: тя може да представлява геологическо образувание, ледник или ... останки от Ноевия ковчег.
Кой всъщност е Ной?

Ной е потомък на Адам от девето коляно. Построил ковчега на възраст 600 години – за спасяването на животните от потопа по съвета на Господ-Бог. От всяка твар взел по една двойка. На ковчега се качили Ной с жена си, синновете и Хам,Сим и Иафет с жените си. Плавали около 200 дни. Пристигайки до „планините Араратски” , живели в ковчега още 365 дни , докато спадне водата. За големия потоп и Ноевия ковчег , спасил от гибел основните представители на земната фауна, съобщават и юдеизма християнството и исляма , а основен източник на всички е Книга на Битието. Според същата книга Ноевият ковчег се намира в планински район , в древното кралство Урурут, изкривеното название на което е дошло до нас като словоформа „Арарат”


Библейските текстове и историческите свидетелства за гигантското наводнение (възможно е, наистина, да са били залети само отделни райони – частност – района на Персийския залив) не дават покой на учените , но главното е ентусиазма в целия свят. Броят на експедициите, организирани за търсене на Ноевия ковчег, отдавна са надминали сто, но желаещите да опитат щастието си не стават по- малко. Масло в огъня наливат случайните очевидци: някои от алпинистите на Арарат отдалече (но „не са могли да се приближат”) нещо, приличащо на ръкотворен обект.

Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics