ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

сряда, 14 април 2010 г.

В Бялата пирамида на Китай

Китайските пирамиди са древни мавзолеи и пирамидални конструкции от земя и глина, разположени на северозапад от Хиан Цин Чуан Плейнс в провинция Шенси. Те са около сто и са на площ от около 2000 квадратни километра. Височината им е от 25 до 100 метра. Изключение прави Голямата Бяла пирамида, чиято височина е 300 метра - два пъти е по-висока от Хеопсовата пирамида(височина 146 метра)

Турският изследовател Октан Келес, който се занимава с изучаването на легендарните китайски пирамиди в Ксиан в продължение на много години, неотдавна за пръв път стъпил в пирамидата. Макар и други да са я посещавали преди него, той пръв получава разрешение да фотографира интериора.
По време на посещението , което може да промени из основи както турската, така и китайската история, турският изследовател за пръв път стигнал до легендарните Китайски пирамиди, разположени примерно на 100 километра от Ксиан.
Както съобщава Келес, древните мавзолеи имат голямо значение за историята на Турция. Ако трябва да сме точни, ученият твърди: „След като материалите от вътрешността на пирамидата бъдат разгледани от експерти, историята може да бъде пренаписана.
Става въпрос за Голямата бяла пирамида, във вътрешността на която Келес успял да заснеме няколко вътрешни структури.
Няколо символа и паметници във вътрешността на Пирамидата , може да принадлежат и на древните тюрки. Китайските чиновници му казали, че символите и знаците били от уйгурите, които служели като наемни войници

Вътре в пирамидата

Заедно с местните китайски ръководители Келес вървял от 40 до 50 метра в тъмнина, в естествена пещера. „След това стигнахме до голяма площадка и китайският гид ни каза, че сме вътре в пирамидата”.
Трябва да се отбележи, че пирамидата е била създадена изцяло от природни образования. След това влезли в крипта и видели „главата на вълка” - фигура на скалата, а също и триметрова статуя от гранит, символизираща полумесец и звезда.

„Бяхме там около 7-8 минути, а след това водещият съобщи, че незабавно трябва да си тръгнем. Искахме да изучим площадката , но се отказахме. Видяхме стълба , която води надолу и искахме да тръгнем нататък, но ни казаха, че ще бъде доста трудно да се спуснем.Видяхме, че по стените има нарисувани плочки.”
Съгласно информацията, получена от ръководителя, в долната част на пирамидата имало мумия, която била в отлично състояние.

Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics