ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

сряда, 14 април 2010 г.

В Япония са създадени невидими мебели

Дизайнерът Токудзин Йосиока исползвал поликарбонатна пластмаса





Японскийят дизайнер представя в Милано невидими мебели








Снимка : mocoloco.com

Японският дизайнер Токудзин Йосиока е създал колекция от невидими мебели . Дизайнерът не мислил дълго как да нарече тази мебелна линия и затова я нарекъл просто”Невидимки”.
Йосиока смята, че дадените модели са в състояние да направят на хората впечатление и да заинтересуват много любители на „нестандартните” вещи.
С помощтта на „Невидимките” , всеки ще има възможност сякаш да лети във въздуха. Присъствието на самия обект става вторично, а на преден план излиза неговото емоционално въздействие върху човека”



Снимка: apriori-studio
Освен материала при „Невидимките” всичко е обичайно – маси, столове, стойки... Цялата колекция е създадена от поликарбонатна пластмаса, създаваща „ефект на невидимост”.Този материал обикновено се използва за създаване на светлопропускливи покриви, парници, навеси за басейни, преградки в офиси и други обекти. Дизайнерът е намерил на този материал друго приложение, с което вече е заинтересувал японците.
На 13 април в Милано е открита изложба на мебели, на която са представени и мебелите от новата колекция „Невидимки”, съобщава The Scotsman.

Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics