ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

петък, 9 април 2010 г.

Вселената ни е във вътрешността на черна дупка. Хипотеза на физиците

Aмериканският физик-теоретик Поплавски твърди, че нашата Вселена е във вътрешноста на черна дупка

Aмериканският физик-теоретик Поплавски (Nikodem Poplawski) е предложил теоретически модел, съгласно който нашата Вселена е вътрешност на черна дупка, разположена някъде във всеобхватната Вселена. Статъята на учения се е появила в списание Physical Review Letters, а нейното кратко изложение е показано на сайта
на Университета в Индиана, в който работи Поплавски.

При своята работа Поплавски успял да покаже, че всички астрономически черни дупки (области от пространството, от които нищо не може да излезе), може да се разглеждат като входове „къртичина” (- хипотетична топологическа пространствено- времева особенност , представляваща във всеки момент на времето «туннел» в пространството) , според Айнщайн –Розен. Тези обекти са хипотетични тунели , съединяващи различни региони в пространството.

Поплавски предполага, че другия край на черната дупка е съединен с бяла дупка (антипод на черната дупка – т. е. област в пространството, в която нищо не може да попадне). При това вътре възникват условия, напомнящи разширяващата се Вселена, подобни на наблюдаваните от нас. От това следва, че и нашата Вселена може да се окаже просто вътрешна част на такъв тунел.

Цялата конструкция на Поплавски носи теоретичен характер, което ще рече, че авторът не предлага способ за проверка на собствената си теория. Към плюсовете на тази хипотеза може да се отнесе факта, че тя позволява да се реши информационния парадокс: при попадане в черна дупка информацията за обектите изчезва от Вселената, доколкото нищо не може да напусне тази дупка.

Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics