ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

вторник, 16 март 2010 г.

Мистерията на кристалните черепи

Според най- разпространените истории, „Черепът на съдбата” е бил намерен през 1927 година от английския изследовател Фредерико Митчел-Хеджес, сред руините на маите е Лубаантун. Има и друго твърдение, според което ученият го е купил на аукцион в Лондон орез 1943. Но каквато и да е била истината, този череп от планински кристал е толкова съвършен, че е наистина безценно произведение на изкуството.

Ако се приеме първата версия за произхода на черепа, че той е творение на маите, възникват редица въпроси. Още повече, че учените смятат, че Черепът на съдбата се явява в някакъв смисъл технически невъзможен Теглото ми е почти 5 килограма и бидейки идеално копие на женски череп, притежава завършеност, която не може да се постигне без използване на повече или по- малко съвременни методи, които се оказва, че са владени културата от древните Маи и за които ние не знаем.

Предметът е идеално шлифован и челюстта му птрдставлява отделна от другите части на черепа шарнирна част. Дълго време е привличал и вероятно ще продължава да привлича специалисти от различни дисциплини. Не трябва да се забравя и за непреставащото му приписван на свръхсетивни способности (от група езотерици) - телекинеза, изпускане на необичаен аромат и промяна на цвета. За съжаление съшествуването на тези свойства е трудно доказуемо.

Черепът е бил подлаган на различни анализи Едно от необяснимите неща е това, как са успели да го изрежат без такива твърди режещи материали, след като е направен от кристал, имащ твърдост по скалата на Мооса 7 ( а скалата на твърдост за минералите е от 0 до 10). Интресно е, че при изследването на черепа през 1970 година от американската компания Hewlett-Packard, е изказано мнение, че за да се постигне такова съвършенство, е трябвало да се шлифова с пясък 300 години.

Могли ли са маите да планират подобна работа, резултата от която би се видял след 3 века? На това не може да се отговори, но пък това, което е сигурно е, че Черепът на съдбата не е единствен . Няколко такива предмети са били намерени в различни места на планетата и са били създадени от различни, подобни за на кварц материали. Към тях се отнася и намерения в района на Китай и Монголия скелет от жадеит, който е изпълнен в по- малък мащаб от човешкия и който, съгласно оцената е от периода 3500 -220 година преди новата ера.

Има съмнения относно автентичността на тези артефакти, но истината е, че смелите учени продължават да им се възхищават. А и нали наближава 2012? Може би истинските кристални черепи ще се съберат и тогава ще стане ясно, за какво мълчат сега кисталните черепи на маите ....

Реклама

Blog Archive

Statistics

eXTReMe Tracker

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Back to TOP  

Web Analytics